- ikan tidak mengandungi lemak tepu dan ia merupakan sumber protein yang paling baik untuk keperluan tubuh badan
- ikan sardin mengandungi kandungan omega 3 di dalamnya yang dapat mengawal paras kolestrol, memperbaiki sistem penghadaman dan meningkatkan keupayaan tubuh untuk membakar lemak
- harganya murah serta mudah dimasak dan mengandungi protein sihat
- sardin dalam tin mengandungi minyak kerana sardin jenis ini tinggi kandungan kalori dan kadar lemaknya
- asid lemak dan selenium yang terdapat di dalam ikan sardin amat baik untuk memelihara kesihatan jantung
- tulang ikan sardin juga kecil dan lembut sehingga ia boleh dimakan untuk membolehkan tubuh mendapat bekalan kalsium yang baik
- selain kandungan omega 3 dan selenium, ikan sardin juga kaya dengan vitamin D, E, kalsium, dan protein
nuffnang
October 30, 2010
khasiat sardin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
pasni nk mkn sardin jelh ari2...huhuhu =)
ReplyDeleteboleh ...makan je biar badan pun mcm sardin
ReplyDelete