nuffnang

October 30, 2010

khasiat sardin



  • ikan tidak mengandungi lemak tepu dan ia merupakan sumber protein yang paling baik untuk keperluan tubuh badan

  • ikan sardin mengandungi kandungan omega 3 di dalamnya yang dapat mengawal paras kolestrol, memperbaiki sistem penghadaman dan meningkatkan keupayaan tubuh untuk membakar lemak

  • harganya murah serta mudah dimasak dan mengandungi protein sihat

  • sardin dalam tin mengandungi minyak kerana sardin jenis ini tinggi kandungan kalori dan kadar lemaknya

  • asid lemak dan selenium yang terdapat di dalam ikan sardin amat baik untuk memelihara kesihatan jantung

  • tulang ikan sardin juga kecil dan lembut sehingga ia boleh dimakan untuk membolehkan tubuh mendapat bekalan kalsium yang baik

  • selain kandungan omega 3 dan selenium, ikan sardin juga kaya dengan vitamin D, E, kalsium, dan protein

2 comments:

  1. pasni nk mkn sardin jelh ari2...huhuhu =)

    ReplyDelete
  2. boleh ...makan je biar badan pun mcm sardin

    ReplyDelete